زردچوبه به عنوان یک ادویه و رنگ غذایی استفاده می شود و طعم و رنگ غذا را تغییر می دهد.

زردچوبه یکی از ادویه های محبوب در نقاط مختلف جهان است که خاستگاه آن به جنوب آسیا باز می گردد.

از زردچوبه به دلیل فواید سلامت آن نیز استفاده می شود. 

مکمل های زردچوبه یا کورکومین (ماده فعال اصلی زردچوبه) روند افزایشی محبوبیت خود را دنبال می کنند.

با این وجود، بعضی افراد درباره عوارض جانبی احتمالی مصرف بیش از اندازه مکمل های زردچوبه و کورکومین نگران هستند.

 

فواید زردچوبه و کورکومین


کاهش التهاب

التهاب مزمن با بسیاری از بیماری ها پیوند خورده است.

تحقیقات نشان داده می دهد که مکمل های کورکومین ممکن است سطوح نشانگرهای التهابی را کاهش دهند.

 

بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی

کورکومین و دیگر کورکومینویدها آنتی اکسیدان هایی قوی هستند که ممکن است وضعیت آنتی اکسیدانی را بهبود ببخشند.

 

بهبود عملکرد رگ خونی

طبق مطالعات انجام شده مکمل های کورکومین ممکن است اتساع رگ های خونی را بهبود ببخشند و سبب افزایش جریان خون را و کاهش فشار خون شود.

 

کاهش خطر حمله قلبی

آن ها ممکن است خطر حمله های قلبی را نیز کاهش دهند.

ویژگی های ضد التهابی می توانند در این زمینه موثر باشند.

 

 

عوارض زردچوبه و کورکومین

 

به طور کلی زردچوبه و کورکومین امن و بدون عوارض جانبی جدی در نظر گرفته می شوند.

با این وجود، بعضی افراد ممکن است هنگام دریافت دوزهای بالا در قالب مکمل ها برخی عوارض جانبی را تجربه کنند.

 

زردچوبه دارای دو درصد اگزالات است.

در دوزهای بالا، این ممکن است به شکل گیری سنگ های کلیه در افراد مستعد منجر شود.

علاوه بر این، تمام پودرهای زردچوبه تجاری خالص نیستند.

بعضی از آن ها ممکن است حاوی مواد ارزان‌تر و سمی باشند که در فهرست مواد تشکیل دهنده به آن ها اشاره ای نشده است.

پودرهای زردچوبه تجاری ممکن است حاوی موادی مانند نشاسته کاساوا یا جو، آرد گندم یا چاودار باشند.

مصرف زردچوبه های حاوی آرد گندم، جو یا چاودار باعث شکل گیری نشانه هایی منفی در افراد مبتلا به عدم تحمل گلوتن یا بیماری سلیاک می شود.

بعضی پودرهای زردچوبه ممکن است دارای رنگ های غذایی مشکوک باشند که برای بهبود رنگ زردچوبه هنگام ترکیب کردن با آرد به آن اضافه می شود.

یکی از رنگ های پر استفاده در هند زرد متانیل است که به نام زرد اسیدی 36 شناخته می شود.

تحقیقات حیوانی نشان داده اند که مصرف مقادیر زیاد از زرد متانیل ممکن است موجب سرطان و آسیب های عصبی شود.

در شرایطی که آثار سمی زرد متانیل روی انسان مورد بررسی قرار نگرفته است، اما استفاده از آن در آمریکا و اروپا غیر قانونی است.

 

همچنین بعضی پودرهای زردچوبه ممکن است دارای سرب بالایی باشند.

سرب یک ف سنگین محسوب می شود که به طور ویژه برای سیستم عصبی سمی است.

 

مکمل های کورکومین به عنوان محصولاتی امن و بدون عوارض جانبی در دوزهای مصرفی پایین در نظر گرفته می شوند.

نتایج یک مطالعه نشان داد که مصرف 490 میلی گرم کورکومین در روز برای یک هفته هیچ عارضه جانبی به همراه نداشت.

هم چنین دریافت دوزهای 1,200 تا 2,100 میلی گرم کورکومین در روز برای دو تا شش هفته به شکل گیری عوارض جانبی آشکار منجر نشد.

 

با این وجود، بخشی کوچکی از افراد ممکن است بعضی عوارض جانبی خفیف را در دوزهای بالا تجربه کنند مانند:

 

 

مشکلات گوارشی

افراد ممکن است مشکلات گوارشی خفیف مانند نفخ، رفلاکس اسید معده و اسهال را در دوزهای بالاتر از 1,000 میلی گرم تجربه کنند.

 

سردرد و حالت تهوع

دوز 450 میلی گرم یا بیشتر ممکن است موجب سردرد و حالت تهوع در تعداد اندکی از افراد شود.

 

 راش پوستی

بعضی افراد مبتلا به راش پوستی پس از دریافت یک دوز 8,000 میلی گرمی یا بیشتر از کورکومین را گزارش کرده اند، اما این شرایط بسیار نادر به نظر می رسد.

 

طی یک مطالعه مشخص شد دریافت روزانه دوزهای بسیار بالای 2,600 میلی گرم در هر کیلوگرم از وزن بدن برای 13 هفته یا تا دو سال ممکن است موجب بعضی عوارض جانبی جدی در موش ها شود که از آن جمله می توان به بزرگ شدن اندازه کبد، لکه دار شدن خز، زخم های معده، التهاب و خطر افزایش یافته سرطان روده یا کبد اشاره کرد.

 

در حال حاضر، هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد مصرف سطوح پایین‌تر کورکومین در کوتاه مدت موجب شکل گیری عوارض جانبی جدی در انسان ها شود.

اگرچه مطالعات انسانی درباره آثار بلند مدت آن انجام نشده اند.

 

چه مقدار بیش از اندازه محسوب می شود؟

هیچ مقدار مشخصی برای مصرف زردچوبه وجود ندارد.

با این وجود، به عنوان یک قاعده کلی، میزان مصرف شما نباید از دوزهای توصیه شده روی برچسب مکمل هابیشتر شود.

 

از طرف دیگر، بعضی دستورالعمل های رسمی برای مصرف کورکومین وجود دارند.

کمیته مشترک فائو و سازمان بهداشت جهانی درباره افزودنی های غذایی، میزان مصرف غذایی قابل قبول در روز را سه میلی گرم در هر کیلوگرم از وزن بدن مشخص کرده است.

مثلا برای فردی با وزن 80 کیلوگرم این به معنای مصرف 240 میلی گرم در روز می باشد.

 

با این وجود، نتایج یک مطالعه نشان داد که دوزهای 3,600 تا 8,000 میلی گرم در روز موجب عوارض جانبی جدی نمی شوند.

مطالعه ای دیگر نشان داد حتی دوزهای واحد 12,000 میلی گرمی نیز به خوبی تحمل شده اند.

 

یادتان باشد که زردچوبه های با کیفیت پایین ممکن است حاوی مواد تشکیل دهنده ارزان مثل نشاسته گندم باشند که مصرف آنها سبب شکل گیری نشانه هایی نامطلوب در افراد مبتلا به عدم تحمل گلوتن خواهد شد.


سلامت و تندرستی

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : ممکن ,زردچوبه ,کورکومین ,مصرف ,عوارض ,جانبی ,عوارض جانبی ,پودرهای زردچوبه ,تجربه کنند ,افراد مبتلا ,افراد ممکن ,گیری عوارض جانبی ,بعضی عوارض جانبی ,بعضی پودرهای زردچوبه ,مواد تشکیل دهنده
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

گوشه امن ذهن من شاد زندگی کن ….. پایگاه رهروان ولایت 98music06 Mike خرید گن ساعت شنی در شیراز | 09172500031 پهنه ی کویر وبلاگ خبری باینگان بکس موزیک زندگي مشترك من با طعم شكلات